Smaken av Nordhordland er eit prosjekt i regi av Region Nordhordland og UNESCO biosfæresatsinga, som set eit etterlengta fokus på lokalmat frå vår region. Prosjektet starta opp i fjor haust, og skal vere ein samlande og støttande part for aktørar som forvaltar og distribuerer lokalmat frå Nordhordland. Prosjektet har i 2018 hatt to samlingar kor ein har satt fokus på kompetanseheving innan Mattryggleik, samt at ein har samla produsentar og salsledd for å bygge samarbeid og nettverk. Prosjektet har fått mykje finansiell støtte frå Hordland Fylkeskommune for å drifte dette prosjektet fram på det nivået som det er i dag. Ein av dei store satningane i 2018 var fellesstand under Bergen Matfestival 31.august - 2.september. Dei 9 lokalmatprodusentane – og reiselivsbedriftene frå Nordhordland, Gulen og Solund var svært nøgd med sal, marknadsføring og nye samarbeid som har sprunge ut frå denne festivalen. Prosjektet Smaken av Nordhordland har organisert og delfinansiert fellesstanden til aktørane frå Nordhordland og omeng. «Bergen matfestival er ein av Norges største matfestivalar og er ein flott sal – og marknadsføringsarena for våre lokalmat – og reiselivsbedrifter å delta på» fortel prosjektleiar Hildegunn Opdal. «Vi er i lag med Hardanger dei fyrste som vel å dele seg inn etter regionar, noko som er eit pilotprosjekt for festivalen si side dette året, kjekt å kunne vere ein av dei fyrste som prøver dette ut». Under telttaket vårt har vi alt i frå aktørar som driv med Mikrogrønsaker til Vaktelegg – dette seier noko om bredda vi har i vår region. Bedriftene som var med under fellesstanden var: Isdal Tun, Ikeland Gard, Hindenes Urtehage, Solundmat, Tveita Gardsmat, Mikrogrønt, Kilstraumen Brygge, West Sea Shipping og Skjærdgårdsfisk Visningssenter. Så spørsmålet er vell eigentleg, kven er alle desse? |
Kva skjerHer finn du interessant informasjon om kva som skjer i vårt miljø. Arkiv
March 2021
Kategoriar
All
|